Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(12:00'de güncellendi)

Avrupa hisse senetleri, Çin'in ekonomi politikasındaki değişikliklerin detaylarını açıklayacağı beklentisi ile yükselirken, Asya hisseleri son bir ayın en hızlı haftalık kazancına yönlendi. Yen neredeyse tüm önemli para birimleri karşısında değer kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saati ile 08:23'te 322.49 puan seviyesinde seyrediyordu. MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.3 yükselirken, Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi son iki ayın en hızlı sıçramasını yaptı ve Japonya'da Nikkei 225 Endeksi 2009'dan bu yana en iyi haftalık performansına hazırlanıyor. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.1 yükseldi. Yen dolar karşısında iki ayın en düşük seviyesine gevşerken, Batı Teksas petrolü yüzde 0.1 değer kazandı.

Morgan Stanley'e göre, Çin gelecek hafta ekonomi politikasına ilişkin planlarını açıklayabilir. Fed Başkan adayı Janet Yellen, Senato'da yaptığı adaylık konuşmasında, ekonomi daha da güçlenene kadar rekor büyüklükteki parasal teşvikleri sürdüreceğini söyledi. Bugün ABD'de açıklancak olan veri, sanayi üretimindeki büyümenin Ekim ayında yavaşlayabileceğini gösterebilir. Japonya Merkez Bankası gelecek hafta toplanacak.

Credit Suisse (Hong Kong) Ltd.'de küreselstratejist Adrian Zuercher, "Sarkaç, Çin Komünist Partisi toplantısının ardından ortaya çıkan hayalkırıklığı sonrası olumlu tarafa doğru hareket ediyor ve bu hareket, Fed'in varlık alımlarının görünümüne yönelik iyi haberlerle gerçekleşiyor," dedi ve "Herhangi bir politika değişikliği doğru yönde olacak ve piyasa istikrarını iyileştirecektir" şeklinde görüş bildirdi.

(12:00'de güncellendi)