Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in teşvikleri devam ettireceği ve Çin'de detaylı politika değişikleri olacağına ilişkin iyimserliğin etkisiyle gelişen piyasalar endeksi yükseldi. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi 1 ayın en büyük haftalık kazancına işaret etti.

Haitong Securities Co.'nun da aralarında olduğu aracı kurumlar, Hang Seng China Enterprises Endeksi'nin 3 ayın en büyük rallisini kaydetmesine öncülük etti. Daewoo Shipbuilding&Marine Engineering Co., beklentinin üzerinde kâr açıklaması üzerine yüzde 8.2 primlendi. OAO Gazprom ve OAO Lukoil, petrolün tırmanmasıyla yükseldi. Güney Kore wonu, dolar karşısında yüzde 0.4 güçlendi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 1.1 kazançla 1,003.08 puana yükseldi. Endeks bu hafta yüzde 0.8 yukarıda seyrediyor. Morgan Stanley'ye göre Çin önümüzdeki hafta gibi politika değişikliklerinin detaylarını yayınlayabilir. Fed başkan adayı Janet Yellen, Senato'daki konuşmasında rekor düzeydeki parasal teşvikleri, ekonomi güçleninceye kadar devam ettireceğinin sinyalini verdi.

Piyasaların, Çin'de önümüzdeki hafta politika değişikliklerinin detaylandırılması beklentisiyle yükseldiğini söyleyen Parry International Trading Ltd.'ın yönetici direktörü Gavin Parry, Yellen'ın açıklamalarının, piyasanın, kendisinin tahvil alımlarının azaltılması konusunda "güvercin" kanadında yer aldığı düşüncesini teyit ettiğini, bunun da piyasalardaki yakın zamanda çıkış olma ihtimalini aşzalttığını belirtti.