Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:31'de güncellendi)

Bloomberg ABD Dolar Endeksi, bazı Fed yetkililerinin başkan adayı Janet Yellen'in parasal teşviği devam ettirme fikrini destekleyici konuşmalar yapacakları tahminleriyle bir haftadan daha uzun bir sürenin en zayıf seviyesine geriledi.

Dolar bugün para politikasında daimi oy hakkına sahip New York Fed Başkanı William C. Dudley'in bugün yapacağı konuşma öncesinde euro karşısındaki düşüşünü 2. güne taşıdı. Diğer Fed yetkilileri Charles Plosser ve Narayana Kocherlakota da bugün konuşma yapmayı planlıyor. Hindistan rupisi ve Brezilya reali gelişen piyasa para birimleri arasındaki kazançlara öncülük etti.

Londra'da bulunan Commerzbank AG Döviz stratejisti Peter Kinsella, "Piyasa doları görmezden geliyor. Yellen yumuşak bri konuşma yaptı ve baz ABD verileri çok harika değil. Hisse beklentileri şimdi olduğu kadar iyi devam ederse doların güçlü bir şekilde yükselmemesi için herhangi bir sebep görmüyorum" yorumunu yaptı.

Bloomberg ABD Dolar Endeksi yüzde 0.2 düşerek New York saatiyle 08:22'de 1,014.73 oldu.

Dolar yüzde 0.2 düşerek euro karşısında 1.3519 seviyesine kadar geriledi. ABD para birimi, yen karşısında ise 100.44 seviyesine yükselerek 11 Eylül'den bu yana zirve seviyeyi görmesinin ardından yüzde 0.1 kayıpla 100.07 oldu. Japon para birimi çok değişmeyerek  euro karşısında 135.28 yen oldu.