Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İstihdam piyasasında ilerlemeye işaret eden veriler ve Union Pacific Corp., Johnson Controls Inc. ve Ace Ltd.'ın da aralarında olduğu şirketlerin hisselerini geri alacaklarını söylemesi üzerine New York Borsası yükseldi; Dow Jones Endeksi ilk defa 16,000 puanın üzerinden kapandı.

Union Pacific, Johnson Controls ve Ace en az yüzde 1.4 primlendi. Micron Technology Inc., Greenlight Capital Inc.'in başkanı David Einhorn'un hisse tavsiyesi üzerine yüzde 6.3 ralli yaparak Ağustos'tan bu yana en büyük kazancını kaydetti. General Motors Co., ABD Hazine Bakanlığı'nın, şirkette kalan hisselerini satmayı planladığını açıklaması sonrasında yüzde 1.1 değerlendi. Target Corp., Kanada'daki birimindeki zararından ötürü analistlerin beklentisinin altında kâr açıklaması üzerine yüzde 3.5 değer kaybetti.

Standard&Poor's 500 Endeksi yüzde 0.8 kazançla 1,795.85 puana çıkarak son 3 gündeki kayıplarının çoğunu geri aldı. Dow Jones Endeksi ise yüzde 0.7 artışla 16,009.60 puana tırmandı.

Ekside sonlanan 3 günün sonrasında en azından günün başında rahat bir nefes alınmasını beklenmesinin mantıklı olduğunu söyleyen Federated Investors Inc.'in fon yöneticisi Lawrence Creatura, istihdam raporundan, ilerlemeye işaret eden iyi haberler geldiğini söyledi.

Yatırımcılar ABD'de hisse yatırım fonlarına 13 yıldır yaptıklarından daha fazla para akıtıyor. Hisse sonları bu yılın ilk 10 ayında 172 milyar dolar kazanarak, 2000'deki 272 milyar dolardan bu yana en yüksek kazancı yakaladı.