Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

DenizBank, uluslararası piyasalardan toplam 1 milyar dolar tutarında sendikasyon kredisi sağladı.

DenizBank açıklamasına göre Banka, Sberbank, Standard Chartered ve Wells Fargo koordinatörlüğünde uluslararası piyasalardan toplam 1 milyar dolar tutarında sendikasyon kredisi sağladı.

Bankanın sağladığı sendikasyon kredisinin 1 yıl vadeli olduğu, kredinin toplam maliyetinin geçen seneye göre yıllık Libor + yüzde 1,35 düzeyinden yıllık Libor + yüzde 0,75'e düştüğü açıklandı. Sendikasyon kredisini geçen yıla oranla yüzde 134 oranında büyüten DenizBank, böylelikle yüzde 108 olan Türk bankaları yenileme ortalamasının üzerinde bir performans sergiledi.

DenizBank'ın sendikasyon kredisine 23 ülkeden 47 banka katıldı. DenizBank'ın sağladığı 1 milyar dolarlık sendikasyon kredisinin tamamı, reel sektörün dış ticaret finansmanında kullanılacak.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Denizbank Genel Müdürü Hakan Hakan Ateş, aldıkları sendikasyon kredisinin Türkiye'nin 5. büyük özel bankası olan Denizbank'ın uluslararası piyasalardan tek kalemde aldığı en büyük kredi olduğuna dikkati çekti.

 

2013 yılı 9 aylık dönemde konsolide net karlarını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 111 artırarak 874 milyon liraya ulaştırdıklarını anımsatan Ateş, şunları kaydetti:

 

"Bu başarıya şimdi de aldığımız 1 milyar dolarlık sendikasyon kredimizi ekledik. Temin ettiğimiz bu krediyi dış ticaret finansmanında kullanarak reel sektöre olan desteğimizi sürdüreceğiz. DenizBank'ın muhabir bankalarıyla başarıyla yönettiği ilişkileri sayesinde aldığı en yüksek tutarlı sendikasyon kredisi, uluslararası piyasalardaki konumunu bir kere daha perçinlemiştir. 23 ülkeden 47 bankanın sendikasyonumuza katılmasıyla sektör yenileme ortalamasının da çok üzerinde yüzde 134 oranında bir artış gerçekleştirdik. Gerek DenizBank'ın, gerekse diğer bankalarımızın yenileme oranı, Türk bankacılık sektörünün sağlam yapısını uluslararası arenada bir kez daha gözler önüne sermiştir. Sberbank gibi büyük bir grubun hissedarlığında çok daha geniş katılımlı ve yüksek tutarlı sendikasyonlara imza atmaya gelecek dönemlerde de devam edeceğiz."