Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Standard&Poor's 500 Endeksi, İran'ın nükleer programını sınırlamayı kabul etmesinin ardından enerji hisselerinin değer kaybetmesi üzerine, 7 haftadır devam eden rekor koşusundan geri adım attı.

Schlumberger Ltd. ve Noble Corp., ham petrolün düşmesiyle yüzde 3.2 değer kaybetti. Havayolu şirketleri endeksi, yakıt maliyetlerinin azalacağı ümidiyle 7 yılın zirvesine yaklaştı. Analistlerin hisse tavsiyeleri üzerine Alcoa Inc. yüzde 3.8 ve Caterpillar Inc. de yüzde 1.8 değerlendi.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.1 kayıpla 1,802.48 puana gerileyerek, dün erken saatlerde kaydettiği yüzde 0.2'lik artışı geri verdi. Dow Jones Endeksi ise yüzde 0.1 kaznaçla 16,072.54 puandan tüm zamanların en yüksek düzeyini kaydetti. Nasdaq Bileşik Endeksi, Eylül 2000'den bu yana ilk kez 4,000 puanın üzerini test etmesinin ardından günü yüzde 0.1 yukarıda 3,994.57 puandan kapadı. Amerikan Borsalarında 5.6 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 7.8 altında kaldı.

Piyasanın aşırı genişlemiş olmadığını, ancak zengin olduğunnu söyleyen Wilmington Trust'ın yatırım danışmanlığı biriminin varlık yönetimi direktörü Cam Albright, "Muhtemelen bu piyasası, kazançlalrdaki başarı ve ekonomik büyüme devam etmedikçe çok daha fazla yükselmesini beklemek güç. İran ile yapılan anlaşma, piyasada şimdilik bir miktar risk primini alıyor" dedi.