Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japon yeninin güçlenmesiyle Japon hisseleri değer kaybetti; Topix Endeksi 4 gündür ilk kez düşüş kaydetti. Tüketici elektronikleri şirketleri ve otomobil üreticileri endeksi en çok aşağı taşıyan hisse grupları oldu.

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi Toyota Motor Corp. yüzde 0.9 değer kaybett. Bravia televizyonlarının üreticisi Sony Corp. yüzde 1.9 geriledi. Tüketici bankaları endeksi, geçtiğimiz hafta 5 yılın zirvesine tırmanmasının ardından 2. gününde de düşüş kaydetti. Fujifilm Holdings Corp., şirketin önümüzdeki yıl 3 tür kanser ilacı için klinik denemelere başlayacağı haberi üzerine yüzde 4 primlendi.

Topix Endeksi yüzde 0.5 kayıpla 1,253.02 puana geriledi. Endeksteki 33 sektör grubunun 27'si düşüş kaydetti. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.7 kayıpla 15,515.24 puana düştü. Endeksin RSI'si 72.8 puana çıkarak, bazı traderların çok hızlı ve fazla yükseldiğine işaret eden 70 puanın üzerine çıktı. Yen, dolar karşısında dün 6 ayın en düşüğünü kaydetmesinin ardından bugün yüzde 0.2 güçlenerek 101.51 seviyesine yükseldi.

Hisselerin son zamanda çok fazla yükselmiş olmasından ötürü, yatırımcılarda kâr realizasyonuna geçmek için mantıklı bir seviyeye ulaştığı algısına neden olduğunu belirten Sumitomo Mitsui Asset Management Co.'nun kıdemli stratejistlerinden Masaru Hamasaki, "Bunun bir katalizi yok, sadece ufak bir düzeltme. Ve şu an, hisselerin çok fazla düşmelerine bir neden de yok. Sadece işlemlerin devan etmesi için daha fazla haber bekliyoruz" dedi.

Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.1 tırmadı. S&P 500 Endeksi dün endeksi rekor seviyeye taşıyan 7 haftadır devam eden haftalık kazançlarına, enerji hisselerinin İran'daki anlaşma sonrasında düşmesiyle ara verdi.