Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Pacific Investment Management Co.'nun CEO'su Muhammed El-Erian, küresel ekonominin önümüzdeki yıl yüzde 2.75 ila yüzde 3.25 büyümesini beklediğini aktardı.

El-Erian, ekonominin şu anki seyrinin deneysel ve daha önce denenmemiş politikalarla desteklenmesinden ötürü asıl büyük sorun önümüzdeki 12 aydan sonrasında olacağını söyledi.

Fed Açık Piyasa Komitesi'nin 29-30 Ekim'deki toplantısının tutanaklarına göre Fed yetkilileri, ekonominin ilerlemesiyle, görülmedik seviyedeki tahvil alımlarını azaltmayı düşünüyor. ABD Merkez Bankası Eylül'deki toplantısında tahvil alımlarında indirim açıklamayarak, yatırımcıları şaşırttı.

ABD ve Japonya'nın, merkez bankalarının teşvik programlarından ötürü diğer piyasaları solladığını söyleyen El-Erian, tahvil alımlarının maliyet ve risklerinden ötürü Fed'in önümüzdeki 6 ila 12 aylık dönemde QE'yi azaltmaya başlayacağını öngördü.

El-Erian, Fed'in QE'nin azaltılmasının ardından faizleri sıfırda tutmayı sürdüreceğini ve adımları konusunda piyasalara rehberlik ederken daha agresif bir tutum sergileyeceğini ifade etti.