Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(22:37'de güncellendi)

ABD hisseleri, Hewlett Packard Co.'nun teknoloji hisselerindeki ralliye öncülük etmesi ve işsizlik başvuruları ile Tüketici Güveni verilerinin beklentilerden iyi gelmesi sonrasında büyük bir değişiklik yaşamayarak tüm zamanların en yüksek seviyelerine yakın bir seyir izliyor.

Hewlett-Packard Co. hisseleri, analistlerin beklentilerinin üstünde çıkan ciro ve kâr verilerini açıklamasından sonra yüzde 9.4 kazanç sağladı. Marathon Petroleum Corp. ve Valero Energy Corp. en az yüzde 3.5 değer kazandılar. Noble Energy Inc. ve Schlumberger Ltd. ise petrolun altı ayın en düşüğüne gerilemesi sonrasında yüzde 2.2'nin üzerinde kayıp yaşadılar.

Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.1 yükselerek New York saati ile 14:16'da 1,804.78 puan oldu. Dow Jones endeksi ise 6.40 puan, yani yüzde 0.1'in altında yükselerek 16,079.20 puanda. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüze 18 aşağısında seyretti. ABD hisse piyasaları yarın Şükran Günü tatili nedeniyle kapalı olacak.

McQueen Ball & Associates şef yatırım yetkilisi Bill Schultz, "Bu yılki hızlı yükselişe bakacak olursak, piyasadaki durum sadece sağlıklı bir nefes alma. Tekrar yüksek faizler görecek miyiz? Tahvil alımlarının azaltılma ihtimali hâlâ mevcut mu? Piyasa bu sorulara yanıt arayarak bizi neyin beklediğini anlamaya ve belirsizlikler arasında pozisyon almaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

S&P 500 Endeksi bu ay içerisinde konut sektöründe ve perakende satışlarda ekonomist beklentilerinin üzerinde gelişim görülmesiyle birlikte, Fed'in teşvikleri kısması durumunda dahi ekonominin yeterli düzeyde güçlendiğine yönelik güvenin artması sonrasında yüzde 2.8 ilerleme kaydetti.

(22:37'de güncellendi)