Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Japon kumaş boyama sanatçısı İtchiku Kubota'nın 16. yüzyıl kumaş boyama tekniğiyle yaptığı kimonalar Rusların gönlünü adeta fethediyor.

Japon sanatçı Kubota'nın 1970'ten 2003 yılına kadar ortaya çıkarttığı yaklaşık 80 Japon ulusal giysisi kimono, Moskova'da sergileniyor. Yeni yıl tatilinin devam ettiği Moskova'da Ruslar, serginin önünde kuyruk oluşturuyor.

Japon motifleriyle işlemeli, rengarenk ve dikkat çekici tasarımlı kimonolar, Ruslara hem keyifli seyir imkanı veriyor hem de Japon kültürü hakkında fikir sahibi yapıyor.

Sergide, Kubota'nın eski dekorasyon tekniğini kendi tarzıyla birleştirerek yaptığı ve giyilemeyecek kadar büyük kimonolar bulunuyor.


- "Kubota, kimonoyu sembol haline getirdi"

Uluslararası Şodiyev Fonu Direktörü Olga Manahova, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sanatçının kimonoları giyilmesi için değil teşhir edilmesi için yaptığını belirtti.


Kubota sayesinde kimonoların, dünyada tanınan ve yüksek sanat değeri taşıyan eserlere dönüştüğünü savunan Manahova, sanatçının, hayatı boyunca yaptığı çalışmalarla, kimonoları çağdaş dünyada geleneksel Japonya'nın sembolü haline getirdiğini ifade etti.

Manahova, Rusların sergiye gösterdiği ilgiden memnun olduklarını anlatarak, İstanbul ya da Ankara'da da Kubota imzalı kimonoları sergilemek istediklerini söyledi.