Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'nin üçüncü en büyük bankası Citigroup Inc., 2013 yılının dördüncü çeyreğinde, tahvil işlemlerinin gerilemesi ile Wall Street beklentilerinin altında kâr açıkladı. Banka hisseleri New York ilk işlemlerde yüzde 2.5'in üzerinde kayıp yaşıyor.

New York merkezli Banka'nın net kârı 2.69 milyar dolar olarak bir yıl önceki 1.2 milyar dolarlık net kârın iki katından yukarıda olurken, hisse başına net kâr da 85 sente yükseldi. Bloomberg anketine katılan 26 analistin ortalama beklentisi hisse başına 95 sentlik artış yönündeydi. Geçen yıl bilançosunda hisse başına net kâr 38 sent seviyesindeydi. Muhasebe edilmiş cezalar ve özel kalemlerin dahil olmadığı düzeltilmiş kâr ise hisse başına 82 sent oldu.

Banka CEO'su, 53 yaşındaki Michael Corbat, tahvil ve Döviz piyasalarındaki işlemlerin baskı altına girmesine rağmen, maliyetleri azaltmak ve gelirleri artırmak için yollar ararken, bu çaba, muhasebe edilen cezaları içermeyen sabit gelir kazançlarının yüzde 15 düşmesi ile etkisini yitirdi. Şirkete verilerine göre düzeltilmiş kâr, tahvillerde ve bankacılık biriminde yüzde 8, küresel tüketici bankacılığında yüzde 16 geriledi.

Guggenheim Securities LLC bank analistlerinden Marty Mosby, rapor açıklanmadan önce, "Sabit gelirde herhangi bir toparlanma görmedik. Bu bankanın gerçekten ihtiyacı olan şeydi çünkü buna diğer bankalardan çok daha ağır bir şekilde bağımlılar" ifadelerini kullanmıştı. Mosby ayrıca 68 dolar fiyat hedefi ile hisseleri alma oranı belirledi.

Citigroup New York işlemlerinde geçtiğimiz yıl yüzde 32 kazanç sağlarken, 24 şirketten oluşan KBW Banka Endeksi bu süreçte yüzde 35 tırmandı. Hisseler dün yüzde 1.9 artışla 54.99 dolar olmuştu.