Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri dün, Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksinin önceki gün rekor seviyede kapanmasının ardından, Best Buy Co.'nun güçlü bir düşüş göstermesi ve Citigroup Inc. ve CSX Corp. gibi şirketlerin finansal sonuçlarının hayalkırıklığı yaratması ile birlikte değer kaybetti.

Best Buy, tatil alışverişleri döneminde, aynı mağaza sayısına göre satışlarında düşüş olduğunu açıklamasının ardından yüzde 29 değer kaybetti. Citigroup ve Goldman Sachs Group Inc., dördüncü çeyrek finansallarını açıklamalarının ardından, bankalardaki düşüşlere öncülük etti. CSX, karının iki yılda ilk kez analistlerin tahminlerinin altında kalması sonrası yüzde 6.8 geriledi. Intel Corp., şirketin bazı tahminlerin altına kalabilecek satış tahmininin ardından kapanış sonrası işlemlerde yüzde 2.6 düştü.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.1 düşerek 1,845.89 puandan kapandı ve bunun sonucu endeks bu yıl düşüş bölgesine geçti. Dow Jones Endeksi 64.93 puan ya da yüzde 0.4 düşüşle 16417.01 puandan kapandı. ABD hisse senedi piyasalarında 6.3 milyar adet hisse senedi el değiştirdi. Bu hacim, 30 günün ortalamasının yüzde 4.4 üzerinde.

Banyan Partners LLC şef piyasa stratejisti Robert Pavlik, "2013 yılında gördüğümüz gibi düz bir yol olmayacak," dedi ve "2013 yılında gördüklerimizin çoğu, Fed'in piyasaya para vermesinden kaynaklandı. Şirket kar tahminlerinde yukarı revizyonlar olacak ve bu da piyasayı yukarı yönde destekleyecek" şeklinde görüş bildirdi.

S&P 500 Endeksi önceki gün, Dünya Bankası'nın küresel büyüme tahminini yükseltmesi ve Bank of America Corp.'un beklenenden iyi kar açıklamasının finans hisselerinde ralliye neden olmasından dolayı yüzde 0.5 yükselmiş ve 2014 yılının kayıplarını kısa süreliğine geri almıştı. Gösterge endeksteki şirketlerin toplam piyasa değeri bu şirketler,in tahmini kar toplamının 15.6 katına çıktı. Bu oranın son beş yılda ortalaması 14.1 seviyesinde.