Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, madencilik yükselirken, tüketici şirketlerinin düşmesiyle dalgalı seyretti.

Dünyanın en büyük madencilik şirketi BHP Billiton Ltd., Sidney'de yüzde 2.6 güçlendi. Super Retail Group Ltd., analistlerin tahminlerinin altında kalan ilk yarı kârı ile rekor düşüşle yüzde 24 geriledi. Güney Koreli perakendeci E-Mart Co., Deutsche Bank AG'nin hissesinin notunu düşürmesiyle yüzde 3.4 değer kaybetti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.4 kadar zayıflamasından sonra yüzde 0.1 yükselerek Tokyo saatiyle 12:49 itibariyle 139.67 puandan seyretti. Yükselen her 6 hisse için 7 hissenin düştüğü endeks bu hafta yatay seyrediyor.

"Yatırımcılar ekonomik temelleri ve kârları tek tek sindiriyorlar," diyen Tokyo merkezli Mizuho Trust & Banking Co.'nun stratejisti Hitoshi Asaoka, "Kâr beklentileri ve parasal gevşeme geçen senenin sonuna doğru hisseleri destekledi ama şu anda asıl verilerin gelmesiyle yatırımcılar gerçekleri fiyatlıyor," diye görüş bildirdi.

Standard & Poor's 500 Endeksi'ndeki vadeliler yüzde 0.1 yükseldi. Gösterge endeks dün Citigroup Inc.'den CSX Corp.'a kadar bazı şirketlerin yatırımcıları hayal kırıklığına uğratmasıyla rekor yüksek seviyeden geriledi.

Citigroup ve Goldman Sachs Group Inc., 4. çeyrek verilerini açıklamalarından sonra bankalar arasındaki düşüşe öncülük etti. CSX, kârının son 2 senede ilk kez analistlerin tahminlerinin altında gelmesiyle yüzde 6.8 zayıfladı.