Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:00'da güncellendi)

ABD hisse senetleri, Standard & Poor’s 500 Endeksi'nin zirve rekorundan gerilemesinin ardından, yatırımcıların şirket bilançolarını fiyatlaması ile dalgalı seyrederken, dolar dört ayın zirvesine yaklaştı ve Avrupa hisseleri altı yılın en yükseğinden kapandı.

S&P 500 Endeksi, New York saati ile 12:38'de, yüzde 0.2 aşağıda seyrediyordu. Dow Jones endeksi ise American Express Co.'nun rallisi ile yüzde 0.4 tırmandı. Bloomberg Spot Dolar Endeksi yüzde 0.3 yükselirken, 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizleri neredeyse bir ayın en düşüğüne geriledi. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.6 sıçradı. Portekiz'in Şubat 2016 vadeli tahvillerinin faizi, S&P'nin ülkenin kredi notunu gözlem altından çıkarmasının ardından 8 baz puan düşerek yüzde 2.35'e geriledi. WTI petrol iki haftanın zirvesine tırmandı.

Intel Corp.'un gelir beklentisi, kişisel bilgisayar piyasasının büyüme çabası endişelerini artırırken, Morgan Stanley'in dördüncü çeyrek kârı analist beklentilerinden iyi açıklandı. ABD konut başlangıçları Aralık ayında beklentiden daha az yavaşladı ve sanayi üretimi üst üste beşinci ayda da yükseldi. Tüketici Güveni endeksi ise beklenmedik şekilde düştü. Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, politika yapıcıların tahvil alımında daha fazla azaltımı düşündüklerini yineledi. ABD piyasaları 20 Ocak'ta tatil nedeniyle kapalı olacak.

U.S. Bank Wealth Management kıdemli hisse stratejisti Jim Russell, "Yatırımcılar açıklanan bilançolardan ipucu topluyor. Dördüncü çeyrek kâr verileri kadar önemli bir şey de, birçok yatırımcı işaretler görmek için 2014'ün ne getireceğine yönelik şirket rehberliklerini takip ediyor. Bu yıl, kazananlar ve kaybedenler arasında bir ayrım göreceğiz, hatta kâr sezonunda şimdiye kadar gördük" ifadelerini kullandı.

S&P 500'de işlem gören 7 şirket bugün bilançolarını açıkladı. Bloomberg anketine göre, endeksteki şirketlerin dördüncü çeyrekte hisse başına kârları muhtemelen yüzde 6 yükseldi ve satışlar da yüzde 2 arttı.

(21:00'da güncellendi)