Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya Merkez Bankası'nın parasal teşviklerini devam ettirme kararı ve IMF'nin küresel büyüme tahminini yükseltmesinin ardından Asya Borsaları yükseldi; MSCI Asya Pasifik Endeksi 2. gününde de kazanç sağladı.

Tokyo Steel Manufacturing Co., kâra dönmesi sonrasında yüzde 5 sıçradı. TDK Corp., Nomura Holdings Inc., elektronik parça üreticisinin hisse fiyatı hedefini yükseltmesi üzerine yüzde 6.3 primlendi. Avustralya'nın en büyük altın üreticisi Newcrest Mining Ltd., külçe altın fiyatınını 2 haftanın en düşüğüne gerilemesi üzerine yüzde 3.1 değer kaybetti. MGM China Holdings Ltd., JPMorgan Chase&Co.'nun hisse notunu indirmesinin ardından yüzde 7.3 düşerek, Macau kumarhanelerinin hisselerindeki kayıplara öncülük etti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi erken saatlerde yüzde 0.2 düşmesinin ardından Tokyo saati ile 15:15 itibariyle kazançlarını geri alarak yüzde 0.2 sıçradı ve 139.82 puana çıktı. Yatırımcıların daha güçlü ekonomi sinyallerine karşı hisse değerlemelerini incelemesiyle Asya Pasifik Endeksi Ağustos'tan bu yanaki en büyük aylık kaybını kaydetmeye hazırlanıyor.

Yatırımcıların küresel toparlanmanın güçlendiğine giderek daha ikna olduğunu ve hisselerde yeni bir rallinin görülebileceğini öngören AMP Capital Investors'ın dinamik varlık yönetimi başkanı Nader Naeimi, "Japon hisseleri için iyi bir yıl daha olacak. Japon ekonomisinin bu noktada ek teşviğe ihtiyacının olduğunu düşünmüyorum. BOJ zaten oldukça agresif bir para politikası uyguluyor" dedi.

Japon Topix Endeksi yüzde 0.3 yükseldi. BOJ, para tabanını yıllık 60 ila 70 trilyon yen genişletme planını devam ettireceğini söyledi ve enflasyon hedefini de korudu.

Yeni Zelanda NZX 50 Endeksi yüzde 0.6 kazanırken, Çin'in Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.7 ve Hong Kong'un Hang Seng Endeksi yüzde 0.2 tırmandı. Tayvan'ın Taiex Endeksi ve Güney Kore Kospi Endeksi yüzde 0.3'er yükseldi.