Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin Başkanı Barack Obama, Kongre'ye, "göçmen yasalarının desğiştirilmesini" ve "yönetimine ticaret anlaşması müzakereleri için daha geniş kapsamlı yetki verilmesini"  öngören ABD'deki çokuluslu şirketlerin 2 önceliğini destekleme çağrısında bulundu.

ABD, Avrupa Birliği ve Pasifik ülkeleriyle yaptığı ticaret anlaşmalarını tamamlamaya çalışırken Obama, State of the Union konuşmasında, yasakoyuculara ticaret anşlaşmaları için "evet-hayır" oylaması yapma yetkisinin verilmesini istedi.

"İşçilerimizi ve çevreyi korumak ve 'Made in USA' damgalı daha yeni ürünler için yeni pazarlar yaratmak için her iki partinin de istediği ticaret destek yetkisi için birlikte çalışmamız gerekli" diyen Obama, "Çin ve AB kenarda oturup beklemiyor, biz de oturmayacağız" ifadelerini kullandı.

Obama'nın konuşması, uygulanması hâlinde birçok Amerikan şirketini etkileyecek olan enerji, ulaştırma ve vergi tekliflerini kapsadı. Obama, kurumsal yetkilileri, daha fazla uzun vadeli işsizleri işe almaya teşvik etmeyi planlıyor ve Obama yönetimi, okulları genişbantlı teknolojiye bağlamak için Apple Inc. , Microsoft Corp., Sprint Corp. ve Verizon Communications Inc. ile işbirlikleri açıklayacak.