Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Elektronik Genel Kurul Sistemi Tanıtımı Değerlendirme basın toplantısında, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, Bloomberg HT'den Arzu Maliki'nin sorularını yanıtladı. SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, geçtiğimiz süreçte, Amerikan Merkez Bankası'nın tahvil alımını azaltmasıyla beraber, yükselen ekonomilerde faiz, endeks, şirket ve kur değerlerinde bir yeniden fiyatlama süreci yaşandığını söyledi. Ertaş, kısa vadede dalgalanmanın geçmesini beklediklerini belirtti.

Vahdettin Ertaş, “Geçtiğimiz 5 yılda halka arzlar azaldı, çünkü para boldu, kimse halka açılmanın külfetine katlanmak istemedi; şu anda ise paranın daha pahalı olması, halka açılmayı ve halka açık şirketlerin özkaynaklarını sermaye artırım yoluyla yükseltmeyi zorunlu kılan bir dönem”dedi.

“Küresel dalgalanma bir parça sakinleştiği zaman, hem Türkiye'de hem de yurtdışında halka açılmalar çoğalacaktır” diyen Ertaş, sermaye piyasasında özel sektörün yararlanacağı birçok enstrüman olduğunu fakat yatırımcılar tarafından bu enstrümanların bilinirliğinin az olduğunu vurguladı.

Vahdettin Ertaş, aracı kurumlara açılan Gezi soruşturmasının hala devam ettiğini, kimseyi suçlamak amacıyla yola çıkmadıklarını belirtti.

Borsa İstanbul'un Döviz opsiyonları ile ilgili bir başvurusunun olduğunu dile getiren Ertaş, önümüzdeki hafta, döviz opsiyon uygulaması düzenlemesine ilişkin bu başvurunun sonuçlanacağını, şirketlerin de bu opsiyonlardan yararlanması gerektiğinin altını çizdi.

Arzu Maliki

amaliki@bloomberght.com