Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:35'te güncellendi)

Avrupa hisseleri, bankaların rallisi ve telekomünikasyon şirketlerinin düşüşü ile, günü büyük bir değişiklik yaşamayarak tamamladı.

İsviçre'nin en büyük bankası UBS AG, analist beklentilerinin üzerinde bilançosu ile yüzde 5.4 tırmandı. Hollanda2nın en büyük telekomünikasyon sağlayıcısı Royal KPN NV, mobil telefon savaşının gelirlerine zarar vermesiyle işten çıkarmaya gidebileceğini açıklaması sonrasında yüzde 4.8 geriledi. Vestas Wind Systems A/S, sermaye artışı yapmayı planladığını açıklamasıyla yüzde 4.8 değer kaybetti.

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.2 gerileyerek, günü 317.98 puandan tamamlarken, gün içerisinde yüzde 0.8'e varan düşüşler yaşadı. Endeks 22 Ocak'ta altı yılın zirvesini görürken, gelişen ülke paralarındaki sert düşüşler ile küresel ekonomik toparlanmada bir duraklama yaşandığı endişeleri ve Fed'in tahvil alım hızını azaltmayı sürdürmesi ile, 2014 yılı genelinde yüzde 5.5 düşüş yaşadı.

Quoniam Asset Management GmbH hisse departmanı yöneticisi Soeren Steinert, "Avrupa'da henüz sağlam bir toparlanma görmedik. Dünya genelindeki piyasalar dünkü kayıpları toparlamaya yakın değiller, ve piyasaya akma eğiliminde pek fazla sıcak para yok. Küresel ekonominin yatırımcıların umduğu kadar güçlenip güçlenmediğine yönelik hâlâ belirsizlikler var" ifadelerini kullandı.

Bloomberg verilerine göre, küresel hisseler dün 864 milyon dolar kadar kayıp yaşarken, 2014 genelinde 2.9 trilyon civarında bir çıkış yaşandı. Stoxx 600'de işlem hacmi bugün, 30 günlük ortalamanın yüzde 25 üzerinde seyretti.

(19:35'te güncellendi)