Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Barcelona ve İspanya Milli Takımı'nın tecrübeli futbolcusu Xavi Hernandez, eski çalıştırıcıları Pep Guardiola ile ilgili, "'Guardiola ile her açıdan göğe çıktık'' dedi.

Hernandez, FIFA'nın resmi internet sitesine verdiği röportajda, samimi açıklamalarda bulundu. Halen Bayern Münih'in başında bulunan Josep Guardiola'nın, 2009 yılında Barcelona'dayken, mücadele ettikleri tüm kupaları kazanarak ''maksimumu yakaladıklarını'' hatırlatan Xavi, ''Guardiola döneminde hem o hem de futbolcular gerek skor gerek futbol olarak mükemmeli yakaladı. Guardiola ile futbol, taktik, kondisyon ve teknik gibi her açıdan göğe çıktık'' ifadelerini kullandı.

Barcelona'nın Guardiolalı dönemde futbol açısından mükemmel bir seviyeye geldiğini ve şimdilerde herkesin o dönemde kıyaslama yaptığını, bunun da normal olduğunu kaydeden Xavi, ''Ancak kıyaslamalar çoğu kez sinir bozucu. Bu anlamda eleştirilerin bizim için tehlikeli olduğunu söylemek zorundayım. O Barça'nın futboluna dönmenin zor olduğunu biliyoruz ama Tata çok tecrübeli ve karakterli bir teknik direktör'' değerlendirmesinde bulundu.

Arjantinli teknik direktör Gerardo Martino'ya (Tata) karşı takımın büyük saygısının olduğunu vurgulayan Xavi, ''Barça'yı çalıştırma kapasitesine sahip olduğunu gösterdi. Sadece alınan sonuçlar olarak değil, oynanan futbol olarak da takımın üzerindeki etkisi görülüyor. İyi ve formda bir dönemdeyiz'' dedi.

Xavi, Avrupa'da mevcut durumda ''futbolun referansının Bayern Münih'' öne sürerek, ''Barcelona şu anda ikinci bir rol oynuyormuş gibi görünse de, Bayern'in bizim tarihimizi tekrarlamaması için çalışacağız. Gerek ligde gerekse Avrupa'da hala çok şeyler yapabileceğimize inanıyorum'' açıklamasında bulundu. Barcelona'nın kaptanı ''Her türlü halde Bayern'i çok güçlü görüyorum. Geçen sezon neredeyse her kupayı kazandı ve bu yıl da aynı yolda gidiyor. Şampiyonlar Ligi'ni tekrardan kazanmak için en güçlü favori onlar'' ifadelerini kullandı.

Öte yandan Barcelona'daki takım arkadaşı Lionel Messi ile ilgili bir soruya ise Xavi, ''Bir futbolcu, futboldan zevk almak ve başarıya ortak olmak için her zaman en iyilerle oynamak ister. Benim için tüm zamanların en iyisi Messi. Hepsinden daha iyi'' cevabını verdi. Xavi, ortasahadaki en büyük yoldaşı Andres İniesta için de ''Onunla çok şeyi paylaştık. Olağanüstü bir ortak. Futbol kamuoyu bizi çok fazla birlikte düşünüyor ve bu iyi bir şey ama geçmiş yıllarda birlikte oynayamazlar diyenler de vardı. Önceden hiçbir şey kazanmıyorduk ama şimdi gerek takım gerekse kişisel anlamda üst düzeydeyiz ve bir kaç yıl daha sürmesini umduğum mükemmel bir dönemin keyfini çıkarıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Barcelona'nın ikinci kaptanı, kariyerini Katalan kulübünde tamamlamak ve ''dünyanın en iyi kulübü'' olarak tanımladığı Barcelona'da futbolu bırakmak istediğini ancak bunun için maksimum verim vermesi gerektiğini söyledi. 34 yaşındaki futbolcu son olarak, fiziki açıdan kendini iyi hissettiğini belirterek, profesyonel futbol hayatıyla ilgili ''Vücudumun sesini dinleyeceğim. Bakalım ne kadar daha dayanabilirim'' dedi.