KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de bugün açıklanacak tarımdışı istihdam verisinin, Ocak'ta önceki ayın verisinin iki katının üzerinde gelmesi ve işsizlik oranının 5 yılın en düşüğünde kalması bekleniyor.

Bloomberg anketine katılan 92 ekonomistin medyan tahminine göre, Aralık'ta 74,000 kişilik artış ile Ocak 2011'den bu yana en düşük büyümesini kaydetmiş olan tarımdışı istihdam Ocak'ta 180,000 kişilik artış gösterecek. Ekonomistler, işsizlik oranının da yüzde 6.7 ile 2008'den bu yana en düşük düzeyinde kaldığını tahmin ediyor.

Diğer taraftan kötü hava şartları, acil işsizlik yardımlarının süresinin dolması ve yıllık revizyonlar, verinin tahmin edilmesini zorlaştırıyor. Amerikan ekonomisinin yüzde 70'ini oluşturan tüketici harcamaları ve ücret kazançlarının artırılmasına yardımcı olmak için istihdam piyasasında geniş kapsamlı ilerlemelere ihtiyaç var.

Ocak verisinin çevresinde normalden daha fazla belirsizlik olduğunu söyleyen Barclays Plc'nin kıdemli ABD ekonomistlerinden Michael Gapen, "Bu yıl istihdamda ılımlı ilerleme bekliyoruz. İşsizlik oranı düşmeye devam edecek" dedi.

Çalışma Bakanlığı'nın tarımdışı istihdam verisi Washington saati ile 8:30'da yayınlanacak ve Bloomberg'in tahminleri 105,000 ila 270,000 şeklinde değişiyor.

Advertisement