Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ukrayna'da hükümet karşıtı gösteriler devam ederken göstericiler, başkent Kiev'deki belediye binası ve sıcak çatışmaların yaşandığı Dinamo Kiev Stadı önündeki Gruşevskogo caddesini boşaltıyor.

Göstericiler, dün geceden itibaren başkentteki belediye binası ve başbakanlık ile parlamento yoluna kurdukları barikatlardan çekilmeye başladılar. Protesto gösterileri sırasında tutuklanan son eylemcinin de cuma günü serbest bırakılmasının ardından göstericilerin işgali altındaki Kiev belediye binası boşaltıldı. Göstericilerin çekilmesinin ardından binaya gelen Kiev Belediye Başkanı Vladimir Makeyenko binada incelemelerde bulundu.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, ülkenin diğer bölgelerindeki kamu binalarının da boşaltıldığını duyurdu.

- Ashton'dan memnuniyet mesajı

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, göstericilerin serbest bırakılmasını ve Kiev'deki belediye binasının boşaltılmasını memnuniyetle karşıladığını belirten bir mesaj yayınlayarak, "Ukrayna'da mevcut siyasi krizden çıkış yolu için karşılıklı birçok önemli adımlar atılmıştır" dedi.

- Başkentteki diğer binalarda işgal devam edecek

Başkentte halen işgal altında olan Sendikalar Birliği Binası, Ukrayna Evi ve Eylül Sarayı binalarında ise eylemler devam edecek. Meydandan da çekilmeyi reddeden göstericiler, olaylar sırasında tutuklanan ve gözaltına alınanların haklarında açılan davaların düşürülmesini talep ediyor.

AA