Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya Borsaları, tüketici şirketlerinin öncülüğünde düştü; MSCI Asya Pasifik Endeksi 3 haftanın en yükseğinden geri adım attı.

Lastik üreticisi Bridgestone Corp., şirketin beklentinin altında kâr tahmini yapması üzerine yüzde 3.5 değer kaybetti. Galaxy Entertainment Group Ltd., Macau'nun kumarhane lisanslarının vadesini kısaltabileceği yönündeki haberin etkisiyle yüzde 2.5 düştü. Seek Ltd., ilk yarıda kÂr açıklaması ve birimlerinden birinin rakip internet sitesini satın alacağını söylemesinin ardından yüzde 20 primlendi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 13:45 itibariyle yüzde 0.2 kayıpla 137.25 puana çıktı ve 4 gündür ilk kez düşüş kaydetti. Endekste değer kazanan her 4 hisseye karşılık yaklaşık 5 hisse değerlendi. Dünya genelinde hisselerin piyasa değeri 17 Şubat'ta 62.1 trilyon dolar ile Aralık sonundaki düzeyinin üzerine çıktı.

Piyasanın geçtiğimiz hafta iyi bir koşu yaptığını söyleyen IG Ltd.'ın piyasa stratejistlerinden Stan Shamu, "Piyasayı daha yukarı çıkarmak için devam eden katalizlerimiz olmazsa, yatırımcılar beklemede kalır" dedi.

Japon Topix Endeksi bugün yüzde 0.5 düştü ve endeksteki işlem hacmi 30 günlük güniçi ortalamanın yüzde 20 altında seyretti. Endeks dün Japonya Merkez Bankası'nın büyüme fonlaması mekanizmasını ikiye katlamasının ardından 5 ayın en büyük sıçramasını yaptı.

Güney Kore Kospi Endeksi yüzde 0.4, Tayvan'ın Taiex Endeksi yüzde 0.1 düşerken, Hong Kong'un Hang Seng Endeksi büyük bir değişiklik kaydetmedi. Çin'in Şanghay Bileşik Endeksi erken saatlerde yüzde 0.4 gerilemesinin ardından yüzde 0.6 yükseldi. Avustralya'daki S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.1'in altında artış kaydederken, Yeni Zelanda NZX 50 Endeksi yüzde 0.4 yükseldi. Singapur'daki Straits Times Endeksi yüzde 0.5 tırmandı.