Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası'nın önümüzdeki hafta parasal teşvikleri artırabileceği beklentilerinin artmasıyla euro, önemli para birimlerinin çoğu karşısında düşük kaldı.

AMB'nin 6 Mart'ta 2016'ya ait enflasyon tahminini yayınlamasının öncesinde euro, sterlin karşısında 1 haftanın en dik düşüşünü kaydetti. Bloomberg ABD Dolar Endeksi, Citigroup Inc.'in ABD Ekonomik Sürpriz Endeksi 7 ayın en düşük seviyesinde göstermesinin ardından Eylül'den bu yana 1 ayın en sert düşüşüne işaret etti. Norveç kronu ve Avustralya ve Yeni Zelanda dolarları, yüksek emtia fiyatlarının desteğiyle aylık kazançlara öncülük etti.

AMB'nin önümüzdeki hafta harekete geçeceğine dair beklentilerin arttığını söyleyen Nomura International Plc'nin kıdemli Döviz stratejistlerinden Yujiro Goto, "Bu eurodaki kazançları azaltıyor" dedi.

Euro dün sterlin karşısında yüzde 0.3 ile 14 Şubat'tan bu yana en sert düşüşünü kaydettiği dünkü kapanışından büyük bir değişiklik göstermeyerek Tokyo saati ile 14:43 itibariyle 82.41 penceden işlem gördü. Euro, dolara karşı dün yüzde 0.1 zayıflaması sonrasında bugün 1.3735 düzeyinde seyrediyor. Euro/yen 140.79'dan 140.83'e yükseldi.

Dolar, yen karşısında 102.51'den 102.54'e çıktı. Dolar ay genelinde Japon para birimi karşısında yüzde 0.5 yukarıda, euro karşısında ise yüzde 1.8 aşağıda seyrediyor.

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketini izleyen Bloomberg ABD Dolar Endeksi dün yüzde 0.1 aşağıda kapanmasının ardından bugün büyük bir değişiklik kaydetmedi ve 1,019.75 puanda seyrediyor. Endeksin bu ayı yüzde 1.1 düşüş ile Eylül'den bu yana en büyük kayıpla tamamlaması bekleniyor.