Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya'da işsizlik, şirketlerin Avrupa'nın en büyük ekonomisinin toparlanması hakkında güven kazanmasıyla Şubat'ta düşüşün üçüncü ayına girdi ve tahminlerden daha fazla azaldı.

İşsiz sayısı sezonsal etkilerden arındırılmış olarak 14,000 azalarak 2.914 milyona indi. Bloomberg anketine katılan 30 ekonomist 10,000'lik bir düşüş bekliyordu. Sezonsal etkilerden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 6.8 ile Ocak ayından değişiklik göstermedi. Başka bir veri Euro Bölgesi ekonomik güveninin beklenmedik bir şekilde arttığını gösterdi.

Alman ekonomisi geçen senenin sonunda ekonomistlerin tahminlerinin üstünde gelen yüzde 0.4'lük büyüme ile Euro Bölgesi'nin kırılgan ekonomisine merhem oldu. Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'da düşüş kaydetmesi beklenen iş dünyası güven endeksi 2.5 yılın en yükseğine çıkarak, büyümenin hızlanabileceğinin sinyalini verdi.

"Alman istihdam piyasası gücünü koruyor ve son zamanlarda iyileşti," diyen Londra merkezli Newedge Group sabit gelir stratejisti Annalisa Piazza, "İstihdam büyümesi yakın zamanda ciddi bir şekilde hızlanmasa da, istihdam piyasası tüketim için önemli bir destek olmaya devam ediyor," şeklinde görüş bildirdi.