Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

(19:30'da güncellendi)

Euro Bölgesi'nde enflasyonun analist beklentilerini aşması ile, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) gelecek hafta ek teşviklerde bulunacağı söylentilerinin azalması sonrasında, euro dolar karşısında bu yılın en yükseğine ulaştı.

Euro, Bölge'de enflasyonun Şubat ayında yüzde 0.8 olarak yüzde 0.7'lik beklentiyi aşması ile 16 önemli para biriminin çoğu karşısında güçlendi. Çin yuanı, hükümetin işlem bandını genişleteceği iddiaları ile 10 yılın en düşüğüne dokundu. İsveç kronu ülkede ekonominin dördüncü çeyrekte ekonomist beklentilerinden fazla büyümesi sonrasında tırmandı. Dolar, ABD ekonomisinin dördüncü çeyrekte beklentiden ve bir önceki açıklanan veriden daha az büyüdüğünü gösteren veri sonrasında, en çok işlem gördüğü para birimlerinin biri dışında tamamı karşısında aylık düşüşe hazırlanıyor.

Euro dolar karşısında yüzde 0.7 tırmanarak New York saati ile 10:56'da 1.3808 dolar olurken, 1.3824 ile 27 Aralık'tan bu yana en yükseğe yükseldi. Euro/Dolar paritesi dördüncü haftalık kazanca hazırlanıyor. Euro yen karşısında da, yüzde 0.6 düşmesinin ardından, yüzde 0.7 prim yaptı ve 141.01 yen seviyesine geldi. Yen dolar karşısında büyük bir değişiklik yaşamayara 102.12 yenden işlem görüyor.

İsveç kronu 16 önemli para biriminin tamamı karşısında güçlenirken, euro karşısında yüzde 1 ilerledi ve 8.8459 seviyesine geldi.

(19:30'da güncellendi)