Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de Chicago bölgesi iş dünyası aktivitesi Şubat ayında beklenmedik şekilde hızlanarak, imalat sanayiinin 2014 yılında istikrar kazanacağına yönelik sinyaller verdi.

The Institute for Supply Managemen-Chicago Inc. açıklamasına göre, iş dünyası barometresi Şubat'ta 59.8 olurken, Ocak ayında 59.6 seviyesindeydi. Bloomberg anketine katılan 53 ekonomistin beklentisi, Chicago'da imalat sanayii göstergesinin 56.4'e düşeceği yönündeydi. 50'nin üzerindeki sayılar büyümeye işaret ediyor.

Otomobil satışları, konut inşaatları ve tüketici harcamalarının, ekonominin yüzde 12'sini oluşturan imalatçılar için görünümü iyileştirmeye devam ediyor. Bireysel gelirlerde artışın hızlanması ve daha fazla iş yaratılmasının, daha büyük ve istikrarlı kazançlara öncülük edeceği düşünülüyor.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminleri 53 ile 60 arasında değişiklik gösterdi. Bir başka Bloomberg anketine göre, 3 Mart'ta açıklanacak olan ulusal imalat sanayii endeksinin Şubat'ta 51.3'ten 52 seviyesine yükselmesi bekleniyor.