Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de Tüketici Güveni, daha fazla tüketicinin ekonomik görünüme dair iyimser olması ile, Şubat ayında bir önceki aya göre yükseldi.

Thomson Reuters/Michigan Üniversitesi tüketici güveni endeksi, Ocak ayındak 81.2 seviyesinden Şubat'ta 81.6'ya yükseldi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı endekste değişiklik olmayacağı ve 81.2 seviyesinin görüleceği yönündeydi.

Tüketici güveninde istikrar, kötü hava koşullarının ABD genelinde insanların alışveriş yapmak yerine evde kalmasına neden olmasıyla azalan tüketici harcamalarını artabileceğine işaret ediyor. Maaş artışları ve daha fazla işe alımın da, tüketicilerin daha fazla harcama yapmasına katkıda bulunacağı düşünülüyor.

BNP Paribas ABD ekonomistli Yelena Shulyatyeva, "Şirketlerin genişlemeye başlaması ve işe alım yapmasına ihtiyacımız var, böylece tüketici güveni yükselecektir. Tüketici harcamaları da aynı hızda devam ederek yıl genelinde ılımlı bir büyüme kaydedecektir" dedi.

Bloomberg anketine katılan 67 ekonomistin tahminleri 78 ile 82.5 aralığında değişiklik gösterdi. Endeks son resesyonun başladığı Aralık 2007'den önceki beş yılda 89 ortalaması yakarken, ardından gelen 18 aylık daralmada ise 64.2 ortalaması gösterdi.