Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açıklamasının Ukrayna'daki tansiyonun aniden artmayacağının sinyallerini vermesiyle yükselişin 2. gününe girdi. Çin hisseleri, ülke içindeki ilk kurumsal tahvillerde temerrüt ile karşı karşıya kalınmasıyla geriledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.8 artışla Hong Kong saatiyle 12:29 da 137.97 puana çıktı. Standard and Poor's 500 Endeksi dün yüzde 1.5 tırmanarak bu yılın en büyük kazancını kaydetti. Putin dün Karadeniz Bölgesi'ndeki Kırım'da kontrolü ele geçirmeyi planlamadığını ve Ukrayna'ya ancak olağandışı bir durumda asker yollayacağını açıkladı. Çin'de Komünist Parti yetkilileri yıllık toplantılarına başlarken bugün büyüme hedefi yüzde 7.5 olarak belirlendi.

"Ukrayna'da şiddet ile ilgili endişeler azalıyor bu da riskli varlıkları destekliyor," diyen Singapur merkezli Commerzbank AG'nin stratejisti Ashley Davies, "Çin'de yüzde 7.5'luk büyüme tahmini bu sene dramatik bir reform için güçlü bir iştah sinyali vermiyor," şeklinde görüş bildirdi.

Çin'de hisseleri Shanghai Chaori Solar Energy Science & Technology Co.'nun 89.8 milyon yuanlık (14.6 milyon dolar) ödemeyi 7 Mart son tarihinden önce yapamayabileceğini açıklamasıyla geriledi.