Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırımcılar Ukrayna'daki krizi ve beklentinin altında gelen istihdam ve hizmet verilerini izlerken, New York Borsası, Standard&Poor's 500 Endeksi'nin bu salı günü bu yılın en büyük sıçramasını yapmasının ardından dün yatay seyretti.

Exxon Mobil Corp. yüzde 2.8 ile 2012'den  bu yana en sert düşüşünü kaydederek enerji üreticilerini aşağı taşıdı. Target Corp., perakendeci şirketin bilgi işlem genel müdürünün istifası sonrasında yüzde 1.2 değer kaybetti. Silah üreticisi Smith&Wesson Holding Corp., kâr tahminini yükseltmesinin ardından yüzde 16 tırmandı. GameStop Corp., çeyrek dönem temettüsünü artırmasının ardından yüzde 3.8 primlendi.

S&P 500 Endeksi önceki gün rekor kırmasının ardından dün 1 puanın altında düşüşle 1,873.81 puandan kapandı. Dow Jones Endeksi yüzde 0.2 kayıpla 16,360.18 puana geriledi. Amerikan borsalarında 6.5 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 30 günlük ortalamaya paralel oldu.
 
Ukrayna'nın kesinlikle piyasaların radarında ve hâlâ manşetlerde olduğunu belriten LPL Financial LLC'nin baş piyasa stratejisti Jeffrey Kleintopi "Piyasalar hava koşullarından ötürü her zayıf ekonomik veriye serbest geçiş izni veriyor. Bu Şubat'taki tüm veriler için geçerli olabilir. Hisseler kötü gelen verileri görmezden gelip, iyi gelenlerle ralli yapacak" dedi.

S&P 500 Endeksi önceki gün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'daki krizin aniden kötülemeyeceği spekülasyonlarına neden olan açıklamaları sonrasında yüzde 1.5 tırmandı. Endeks 3 Mart'ta 1 ayın en sert düşüşünü kaydetti ve volatilite, Rusya'nın Kırım'daki askeri varlığının daha büyük soruna neden olacağı endilesiyle yüzde 14 sıçradı.