Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

(11:05'te güncellendi)

Avrupa hisseleri, yatırımcılar Avrupa Merkez Bankası'nın faiz oranı kararını ve ABD işsizlik başvuruları verisini beklerken alıcılı seyretti. Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saatiyle 08:13'te yüzde 0.4 yükselişle 338.37 puana çıktı.

Asya'nın en büyük 2. ekonomisi Japonya'nın emeklilik fonunun daha fazla hisse ve yabancı varlık satın alacağı sinyalleri üzerine Asya Borsaları, Tokyo'daki hisselerin öncülüğünde değerlendi, yen zayıfladı. Yuan 2 yılın en büyük 2 günlük kazancını kaydetti ve ham petrol de kayıplarını genişletti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saatiyle 15:29 itibariyle yüzde 0.8 yükseldi. Topix Endeksi, danışmanlık panelinin, dünyanın en büyük emeklilik fonunun yerel tahvillere daha az bağımlı olması gerektiğini söylemesinin ardından yüzde 1.3 yükseldi. Yen, dolar karşısında yüzde 0.3 kayıpla 102.65 düzeyine indi. Yuan yüzde 0.3 güçlenirken, Hint rupisi, Hindistan'ın cari açığının 4 yılın en düşüğüne gerilemesinin ardından tırmandı. New York'taki petrol yüzde 0.5 düşerken, buğday da Ukrayna'nın Kırım bölgesi konusundaki görüşmelerin etkisiyle 2. gününde de değer kaybetti.

Küresel hisseler endeksi bu hafta Rusya'nın Kırım'daki askeri müdahalesinin daha büyük bir soruna ve piyasalarda aksamaya neden olacağı endişesilerinin gevşemesiyle 6 yılın en yüksek düzeyine tırmandı. Avrupa Merkez Bankası'nın bugünkü para politikası toplantısında faizleri rekor düşük düzeyde bırakacağı tahmin ediliyor. ABD'de de, özel sektör istihdam raporunun beklentinin altında gelmesinin ardından yarın açıklanacak tarımdışı istihdam verisi bekleniyor. Çin Maliye Bakanı büyüme hedefinin altında büyümenin kabul edilebilir olduğunu söyledi.

Birçok traderın yarın açıklanacak tarımdışı istihdam verisini beklediğini söyleyen GFI Group Ltd.'ın Asya Sabit Getirili Varlık müdürü Timothy Mariano, "Havayla ilgili konulardan ötürü, eğer beklentinin altında bir rakam gelirse, göz ardı edilebilir. Ukrayna'daki ldurum ise şimdilik daha sakin, ancak kesinlikle bitmiş değil" dedi.

(11:05'te güncellendi)