KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisselerinin yükselmesiyle endeks 6 haftanın zirvesine çıkarken, Hindistan rupisi, ülkenin cari açığının daralmasından sonra gelişen piyasa paralarıyla birlikte güçlendi.

S&P BSE Sensex Endeksi rekora yaklaştı ve rupi dolar karşısında 11 Aralık'tan beri en yüksek seviyesine çıktı. Endonezya rupisi 16 haftanın zirvesine çıktı ve Güney Kore wonu yüzde 0.6 değer kazandı. Rusya'nın Micex Endeksi yüzde 1.2 tırmandı. Prada SpA, Çin Maliye Bakanı Lou Jiwei'in hükümetin lüks ürünlere daha fazla vergilendirme yapacağını açıklamasından sonra 2012'den beri en düşük seviyeye geriledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.8 artışla Hong Kong saatiyle 16:03'te 966.79 puana çıkarak yükselişin üçüncü gününe girdi. Küresel hisseler Rusya'nın askeri müdahalesinin Ukrayna'nın Kırım bölgesinde çatışmaya yol açacağı endişelerinin azalmasıyla küresel hisseler tekrar yukarı çıktı.

"Hindistan verisi para birimi ve ekonomi için iyi bir işaret," diyen Mumbai merkezli Ambit Investment Advisors Pvt.'ın Vaibhav Sanghavi, "Bölgede düşen tansiyon gelişen piyasaları kısa vadede olumlu etkileyecek," şeklinde görüş bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanı'nın ABD'nin Kırım'da tansiyonu düşürme çabalarını savuşturmasından sonra Avrupa Birliği liderleri bugünkü toplantıda Rusya'ya yaptırım uygulamayı değerlendirdi.

Advertisement