Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de Tüketici Güveni, ülke vatandaşlarının ekonomi ve satınalma ortamına yönelik iyimserliğinin artmasıyla, geçtiğimiz hafta Ağustos'tan bu yana ikinci en yüksek seviyeye yükseldi.

Bloomberg Tüketici Güveni Endeksi, 9 Mart'ta sona eren haftada eksi 28.5'ten eksi 27.6'ya yükseldi. Üst üste beşinci haftayı artışla tamamlayan endeks, 22 Aralık'ta sona eren haftadaki 27.4'ün hemen altında, Ağustos ortasından bu yana en yüksek ikinci seviyede gerçekleşti.

Tüketici anketi, hisselerin zirve yakınlarına tırmanması ve iş gücü piyasasının gelişim sinyalleri vermesinin yansıması olarak, son yedi ayın en iyimser seviyelerinde kaydedildi. Aynı zamanda, asgari ücret görüşmelerinin de muhtemelen düşük gelir çevresinde moralleri artırarak endeksi yukarı yönlü desteklediği düşünülüyor.

ABD'de bugün açıklanan verilerde, perakende satışların Şubat ayında son üç ayda ilk defa artış gösterdiği ve işsizlik başvurularının Kasım'dan bu yana en düşük seviyede olduğu görüldü. Perakende satışlar yüzde 0.3 yükselirken, Ocak'ta yüzde 0.6'lık düşüş yaşanmıştı. İşsizlik başvuruları ise 9,000 azalarak 315,000 oldu.