GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İngiltere'nin başkenti Londra'da bir araya geldi. ABD'nin Londra Büyükelçiliği rezidansındaki görüşmenin ardından Lavrov, basın toplantısı düzenledi

Lavrov, Ukrayna'daki durumla ilgili ABD ile ortak bir vizyonlarının olmadığını söyleyerek, "Kırım'daki referandumun sonucuna saygı duyacağız" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı, "Ukrayna'nın yabancı ortakları tarafından alınacak önlemler konusunda ABD ile ortak bir vizyonunun olmadığını, farklılıkların bulunduğunu" belirterek, ancak diyaloğun ve müzakerelerin yapıcı ve yararlı olduğunu belirtti.

Görüşmede Kırım'daki durumun da ele alındığını dile getiren Lavrov, "Rusya Devlet Başkanı tarafından da ifade edilen pozisyonumuzu yineledik. Kırım halkının referandumdaki isteğine saygı duyacağız" dedi.

Ukrayna konusunda bir temas grubunun oluşturulmasını "yanlış bir yaklaşım" olarak tanımlayan Lavrov, uluslararası toplumun Ukrayna'da anayasal reform yapılmasını teşvik etmesi gerektiğini dile getirdi.

"Rusya hükümetinin, Ukrayna'nın doğusuna askeri müdahale planı yok" diyen Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlarla ilgili sözlerinin anımsatılması üzerine, "Kerry, Rusya'ya karşı bir tehditte bulunmadı" yanıtını verdi.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin de Londra'da ayrı bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

AA

Advertisement