Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Brent petrol, Batı'nın Kırım sorunu nedeniyle uygulamaya koyduğu yaptırımlarına rağmen, dünyanın en büyük petrol üreticisi Rusya'da petrol üretiminin etkilenmeyeceği söylentileri ile altı haftanın en düşüğüne yakın seviyelerde işlem görüyor.

Petrol vadelileri Londra'da, dün yüzde 1.8 gerilemesinin ardından bugün büyük bir değişiklik göstermedi. ABD'de petrol stoklarının, yarın açıklanacak resmi veriler öncesinde, Bloomberg anketine göre geçtiğimiz hafta 2.63 milyon varil yükselerek üst üste dokuzuncu haftada arttığı tahmin ediliyor.

Mayıs vadeli Brent petrolün varil fiyatı, Londra merkezli ICE Futures Europe Borsasında, 26 sent yükselerek yerel saat ile 12:40'ta 106.50 dolar oldu. Brent dün 106.24 dolar ile 4 Şubat'tan bu yana en düşük seviyeden kapanmıştı. Aynı ay vadeli kontratlarda, Brent ile Batı Teksas türü ham petrol (WTI) farkı 8.63 dolar oldu. Fark dün 8.62 dolar ile son dört günün en düşüğündeydi.

Nisan vadeli WTI petrolün varil fiyatı ise 28 sent artışla 98.36 dolar oldu. Kontrat dün 81 sent gerileyerek 98.08 dolar olmuştu. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 15 altında gerçekleşti.