Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Mark Carney kuruluşun bu yüzyıldaki en büyük revizyonuna gireceğini belirterek, BOE departmanlarını ve parasal politika, finansal istikrar, piyasalar ve denetleme rollerini birleştireceğini açıkladı.

BOE'a Temmuz ayında katılan Carney, Londra'daki konuşmasında çalışanların kariyerlerini genişletmek ve üst üste binen işlerden kaynaklı verimsizliği gidermek için değişikliklerle "tek banka" oluşturulacağını açıkladı. Değişiklikler Bloomberg'in Ekim ayında haberleştirdiği McKinsey & Co'nun 6 aylık strateji araştırmasından sonra geldi.

Dün "Birlikte çalışarak etkimizi maksimuma çıkarmalıyız," diyen Carney, "Farkındayız ki yaptığımız her şey bankaya ve uzantılı olarak finansal sisteme olan güveni etkiliyor," diye ekledi.

Carney'in 15 maddelik planı, 30 Haziran'da emekliliğe ayrılan Parasal Politika Başkan Yardımcısı Charlie Bean'in yerine gelecek olan Ben Broadbent'in atamasının da içinde bulunduğu üst kademe yenilemesinden önce açıklandı. Yeni açılan pozisyon olan Piyasalar ve Bankacılık Başkan Yardımcılığı görevine Uluslararası Para Fonu (IMF) yetkilisi Nemat Shafik gelecek.