Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de Tüketici Güveninin 2008'den bu yana en yüksek düzeyine çıkmasının ihracatçıları desteklemesi ve Çin'de kurumsal kârların beklentileri aşmasıyla gelişen piyasalar endeksi 4. gününde de artış kaydetti ve Ekim'den bu yana en uzun süreli kazanç dönemini kaydetti.

AAC Technologies Holdings Inc., UBS AG ve Daiwa Securities Group Inc.'in hisse notunu yükseltmesinin ardından Hong Kong'taki seansta yüzde 17 primlendi. China Mengniu Dairy Co. ve Shimao Properties Holdings Ltd., daha yüksek kâr rakamları açıklaması sonrasında yüzde 7'nin üzerinde değerlendi. Samsung Electronics Co., Seul'daki seansta yüzde 3.1 primlenerek, gelişmekte olan ülkelerdeki teknoloji hisselerini yukarı taşıdı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.7 kazançla Hong Kong saatiyle 13:10 itibarıyla 965.49 puanda seyrederek 7 Mart'tan bu yana en yüksek kapanışına hazırlanıyor. Artan kazançlar, Hong Kong'ta işlem gören Çin hisseleri endeksini 1 ayın zirvesine taşıdı. Hang Seng China Enterprises Endeksi 20 Mart'ta ayı piyasasına girmesinden bu yana yüzde 7.2 sıçradı. Ekonomistler ABD'de tüketici güveninin Mart'ta 6 yılın zirvesine tırmanmasının ardından ekonomiye ilişkin beklentilerin iyileşmesinin dayanıklı tüketim malı siparişlerini desteklemesini bekliyor.

ABD ekonomisindeki güçlü büyümenin gelişmekte olan ülkelere yarar sağlayacağını söyleyen Bangkok'taki  Asia Plus Securities Pcl'nin araştırma müdürü Porranee Thongyen, "Çin'deli yavaşlama da istikrar sağlamış görünüyor ve birçok yatırımcı Pekin hükümetinin büyümeyi desteklemek için bazı teşvik politikaları uygulayacağını inanıyor" dedi.

Gelişen piyasalar endeksi bu yıl yüzde 3.7 düştü ve 12 aylık tahmini kazançlarının 9.2 katından değerleniyor. MSCI Dünya Endeksi ise 2014'te yüzde 0.2 geriledi ve 14.7 katsayısıyla fiyatlanıyor.