Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Citigroup, yatırımcıların 2008 kriz dönemindeki mortgage tahvili satışları ile ilgili iddialarında anlaşma yoluna giderek,  1,3 milyar dolar ödemeyi kabul etti. Banka finansal krizden kalan yükümlülüklerini azaltmaya çalışıyor ve ilk çeyrekte 100 milyon dolar ceza aldı.

New York'taki bankanın açıklamasında, anlaşma kapsamındaki 68 menkul kıymetleştirme tröstünün 2005-2008 yılları arasında 59.4 milyar dolar değerinde mortgage tahvili çıkardığı belirtildi. Anlaşma Gibbs&Bruns LLP'nin temsil ettiği 18 yatırımcıyı içeriyor ve vasilerin anlaşmayı kabul etmek için 30 Haziran'a kadar zamanı olacak. Anlaşmanın Federal Konut Finansmanı Ajansı tarafından da kabul edilmesi gerekiyor.

ABD'nin en büyük 3. bankası Citigroup gibi bankaların da yer aldığı finans kuruluşları 2008 krizi dönemindeki mortgage işlemlerinden kaynaklanan yükümlülüklerini yerini getirmeye çalışıyor. JPMorgan Chase&Co. ve Bank of America Corp. gibi ABD'nin en büyük 2 bankası da daha önce Gibbs&Bruns LLP'nin müvekkilleriyle milyarlarca dolarlık anlaşma masasına oturdu.

Citigroup'un ödeme yapacağı kurumlar arasında Blackrock ve Goldman Sachs da var.

Citigroup, açıklamasında bu anlaşmanın finansal krizden kaynaklanan yasal konuların önemli kısmını çözdüğünü ve bu aşamayı geride bırakmaktan memnun olduklarını söyledi.