Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Petrol fiyatları, Cenevre'de Ukrayna'daki tansiyonun azaltılmasına ilişkin anlaşmaya varılmasının ardından yatay seyrini 2. güne taşıdı.

Brent türü ham petrolün varil fiyatında, Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilimin artmasının ardından arza yönelik endişelerle hafta başından itibaren yaşanan hızlı yükselişler, dün yerini yatay seyre bıraktı. Dün 109-110,2 dolar bandında hareket eden Brent türü ham petrolün varil fiyatı, 110 doların üzerinde tutunamayarak günü 109,65 dolardan tamamladı. Dün Cenevre'de bir araya gelen Avrupa Birliği, ABD, Rusya ve Ukrayna temsilcilerinin, Ukrayna'daki tansiyonun düşürülmesi konusunda anlaşmaya vardığı haberinin ardından bugün de yatay seyrine devam eden Brent türü ham petrolün varil fiyatı, en yüksek 110,16 doları gördü. Brent türü ham petrolün varil fiyatı şu dakikalarda ise 109,66 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, Brent türü ham petrolün varil fiyatının 3. gününde de 110,1 doları test ettiğini ancak bu seviyenin üzerinde tutunamadığına dikkati çekerek, yukarı yönlü hareketin devamı için bu seviyenin üzerinde kalıcılık aranacağını dile getiriyor. Brent türü ham petrolün varil fiyatının 110,1 doları aşması durumunda kademeli olarak 111,8 ve sonrasında 112,3 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini belirten analistler, olası geri çekilmelerde ise 200 günlük hareketli ortalamanın da geçtiği 108,86 dolar seviyelerinin direnç olarak izleneceğini kaydediyor.

Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı ise dün güne 103,81 dolardan başladıktan sonra, 104,4 dolar direncini aşarak günü 104,54 dolardan tamamladı. Bugün ise ABD'de piyasaların kapalı olduğu günde sınırlı hareketlerin gözlendiği WTI varil fiyatı, 104,5-104,6 dolar dar bandında seyrediyor. WTI varil fiyatı şu dakikalarda 104,57 dolardan işlem görüyor.

Analistler, ABD'de piyasaların kapalı olmasından dolayı WTI varil fiyatında düşük hacimli yatay seyrin devam edebileceğini ifade ediyor. Dün, WTI varil fiyatının 104,4 dolar direncinin üzerinde kapanış gerçekleştirdiğine işaret eden analistler, bu seviyenin üzerindeki yukarı hareketin devamında 105,2 dolar direncinin izleneceğini vurguluyor.