Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD ve Avrupa Birliği yetkililerinden, günün erken satlerinde yapılan açıklamada, Rus şirketlerini ve Putin'e yakın olan isimleri yeni yaptırımların beklediği belirtildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Tony Blinken, konu ile ilgili "Rus ekonomisine kayda değer etkisi olan Putin'in beyin takımındaki isimleri belirledik. Bu isimlere ait şirketler de yolda. Savunma sanayileri ile ilgili yüksek teknoloji ihracatı ile ilgili de adımlar atacağız. Tüm bunlar bir araya geldiğinde ciddi bir etki uyandıracak." açıklamasında bulundu.

Ukrayna'daki Rusya yanlısı ayrılıkçılar geçtiğimiz hafta ülkede kurdukları baskıyı artırdılar. NATO'nun bildirimine göre, 40,000 Rus askeri sınıra yığıldı. Ukrayna Savunma Bakanı ise dün yaptığı açıklamada ülkenin güneyindeki hava kuvvetlerinin "operasyona hazır" olduğunu bildirdi.

Konuyla ilgili hükümetlere yakın kaynakların bildirimine göre OAO Rosneft Petrol şirketinin CEO'su Igor Sechin'in hedefte olabileceğini bildirdiler. Sechin'in Rus Devlet Başkanı Putin'in "sırdaşı" olduğu biliniyor.