Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya'da Topix endeksi, yatırımcıların kurumsal karları değerlendirmesi ve proje geliştiricilerindeki ilerleme ile yükselişi ikinci güne taşırken, endeks son 5 haftanın zirvesinden kapandı.

Topix gayrimenkul endeksi yüzde 2.1 yükselerek endeksteki 33 sanayi grubundaki artışlara öncülük etti. Traktör ve biçerdöver üreticisi Kubota Corp., net kârının ve şirketin kâr tahmininin beklentileri aşması ile yüzde 5.9 yükseldi. Dwango Co. ve Kadokawa Corp., birleşecekleri haberi ile en az yüzde 9 değer kazandılar. Nikon Corp., geçtiğimiz mali yıla ait net kârının ve kâr görünümünün beklentilerin altında kalması ile son üç yılın en düşük seviyesinden günü tamamladı.

Topix yüzde 0.4 yükselerek 1,183.15 puan ile 7 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyeden kapandı. Düşüş yaşayan üç hisseye karşılık beş hisse artış kaydetti. Endeks dün, 16 Nisan'dan bu yana en dik yükselişi kaydederek yüzde 1.8 ilerledi. Nikkei 225 endeksi bugün yüzde 0.1 gerileyerek 14,405.76 puan oldu. Yen dün dolar karşısında düşüşü üçüncü güne taşımasının ardından, bugün yüzde 0.1 ilerleyerek 102.13 seviyesinden işlem gördü.

Tokyo'da bulunan Mizuho Asset Management Co. yöneticilerinden Takashi Aoki, "Kâr sezonunun sonuna yaklaşmamızla birlikte, volatilitenin azalmasını ve hisselerin yönünü daha net görebileceğimizi umuyorum. Şİrketlerin kâr beklentilerinin ihtiyatlı olacağı yönünde birçok endişe vardı, fakat bunlar genellikle fiyatlandı, yani risk azalıyor" dedi.