SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Avrupa otomobil satışları, Nisan ayında son beş aydır görülen en düşük artış hızını gösterdi. Bölgedeki ekonomik büyümeye dair şüpheler Almanya'daki düşüşe yol açtı.

Brüksel merkezli Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği'nin (ACEA) açıkladığı verilere göre, yeni otomobil tescilleri yüzde 4.2 artarak 1.13 milyon araca yükseldi. Bu sayı önceki yıl 1,08 milyondu. Yılın ilk dört ayında satışlar yüzde 7,1 artışla 4.48 milyon araca ulaştı.

Euro Bölgesi ülkelerinin büyümesi bir yıl önce sona eren resesyondan bu yana istikrarsız bir seyir izliyor. İlk çeyrekte İtalyan gayri safi yurtiçi hasılası düşerken, aynı dönemde Fransa'da durgun bir büyüme kaydedildi. Avrupa'nın en büyük otomobil pazarı olan ve toplam teslimatın dörtte birini tek başına gerçekleştiren Almanya'da satışlar Nisan ayında yüzde 3.6 düşerken, İtalya'da sadece yüzde 1.9 arttı. Pazar lideri Volkswagen AG'nin satışlarındaki düşüş ile Fiat SpA satışlarında ortalamanın altında gerçekleşen artış, toplam satışlarda hız kesti.

Milan Polytechnic Business School dekanı Gianluca Spina, "Almanya'da otomobil satışlarında yaşanan düşüş, tüketici ve yatırımcının diğer ülkelerdeki sorunların içeriye etki edebileceği yönündeki endişesini yansıtıyor. Fransa ve İtalya'nın son dönem ekonomik verileri tüm bölge için endişe verici nitelikte" yorumunda bulundu.

 

Advertisement