Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD’li iletişim şirketi AT&T, uydu üzerinden televizyon yayını yapan DirecTV’yi 48.5 milyar dolara satın almayı planlıyor. AT&T bu satın almayla birlikte televizyon yayıncılığı işine de ilk kez başlamış olacak. Satın almanın ABD’de ödemeli televizyon yayını sektöründe önemli bir adım olacağı ve iletişim sektöründe konsolidasyonu hızlandıracağı belirtiliyor.

AT&T böylece abd’de ve latin amerika’da 38 milyondan fazla video abonesine kavuşacak.

AT&T bu satın almayla birlikte televizyon yayıncılığı işine de ilk kez başlamış olacak.

AT&T’nin nakit ve hisse olarak yapmayı planladığı ödemeyle DirecTV’nin piyasa değeri 67.1 milyar dolara yükselecek.

Satın almanın ABD’de 110 milyar dolarlık ödemeli televizyon yayını sektöründe önemli bir adım olacağı ve iletişim sektöründe konsolidasyonu hızlandıracağı belirtiliyor.

AT&T, kuzey ve güney amerika'nın en büyük kablolu yayın şirketi olarak da bilinen DirecTV’yi satın alarak uydu televizyonu hizmetini mevcut kablosuz, telefon ve yüksek hızlı internet hizmetleriyle birleştirebilecek.

AT&T’den önce rakipleri Comcast ve Time Warner da benzeri satın alımlar yapacaklarını duyurmuşlardı. Sektörde daha önce bu yıl, Verizon Communıcatıons, Vodafone’un kablosuz iletişim birimini 130 milyar dolara satın almıştı.

Geçen yıl 22 milyon dolar ödeyerek Sprınt’in kontrolünü elde eden Japonya’nın Softbank şirketinin T-Mobile’a göz diktiği belirtiliyor.