Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisselerinin çoğu, Korea Aerospace Industries Ltd.'nin endüstriyel hisseleri düşürmesi ve Hindistan hisselerindeki değer kaybının devlet bağlantılı yatırımcıların Çin hisseleri almasını bastırması ile geriledi.

Korea Aerospace, Yonhap News haberine göre Güney Kore'nin savaş jeti üretimini ertelemesi ile Seul'de yüzde 8 geriledi. S&P BSE Sensex endeksi zirve rekorundan gerilerken, Filipinler hisseleri yüzde 1 düşüş yaşadı. Çin hisseleri Hong Kong'ta yüzde 1.3 yükseldi ve Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.3 ilerledi. Hindistan rupisi ve Güney Afrika wonu dolar karşısında yüzde 0.2 kaybetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi büyük bir değişiklik yaşamayarak Hong Kong saati ile 13:44'te 1,029.63 puanda. Şanghay hisseleri gösterge endeksi, analistlerin devlet bağlantılı fonların piyasaya girebileceği ve politika yapıcıların büyümeyi desteklemek için ek teşvikler duyurabileceğini söyledikleri eşiğin altına gerilemesinin ardından toparlandı. Çin'de yarın açıklanacak olan öncü imalat sanayii verisinde daralma görüleceği tahmin ediliyor.

Gelişen piyasaların gösterge endeksi bu yıl yüzde 2.6 yükselirken, 12 aylık tahmini gelirlerin 10.6 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 1 artış gösterirken, 14.7 kat değerleme kaydedildi.