Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(12:08'de güncellendi)

Euro, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde karşıt görüşlü partilerin kazanmasının, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) bölge ekonomisini desteklemek için gösterdiği çabalara ket vuracağı söylentileri ile dolar karşısında üç ayın en düşüğüne geriledi.

AMB'nin Haziran'da harekete geçeceği söylentileri sürerken, Başkan Mario Draghi'nin Portekiz'de bir forumda yapacağı konuşmanın öncesinde euro, dolar karşısında dört günlük düşüşe tutundu. Yeni Zelanda doları ülkede ticaret fazlasının azalması ile düşüşü üçüncü güne taşıdı. Yen, Japonya merkez bankası Bank of Japan Başkanı Kikuo Iwata'nın konuşması öncesinde son bir haftanın en düşük seviyesine indi.

National Australia Bank Ltd. kıdemli Döviz stratejistlerinden Emma Lawson, "Veri eksikliği nedeniyle, en azından bugünlük, AP seçimleri euroyu düşük tutabilir. Bütün gözler gelecek AMB toplantısı ve ne tür genişlemeci önlemler alacaklarında, o yüzden uzun vadede belirleyici etken bu olacaktır" dedi.

Euro dolar karşısında sınırlı değişim göstererek Londra saati ile 08:28'de 1.3631 dolar olurken, 1.3615 ile 13 Şubat'tan bu yana en düşüğü gördü. Euro yen karşısında ise 21 Mayıs'ta 138.15 yen ile 6 Şubat'tan bu yana en zayıf düzeyi görmesinin ardından, bugün sınırlı bir değişimle 138.99 yen seviyesinden fiyatlanıyor. Yen dolar karşısında 102.05 ile 15 Mayıs'tan bu yana en düşüğe gerilemesinin ardından, büyük bir değişiklik yaşamayarak 101.96 yenden işlem görüyor.

ABD ve İngiltere'de finansal piyasalar bugün tatil nedeniyle kapalı.

(12:08'de güncellendi)