Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, politika yapıcıların düşük enflasyonun devam edeceğine dair görüşlerinin devam etmesiyle Haziran ayında harekete geçebileceklerinin sinyalini verdi.

Draghi Portekiz'deki AMB Forumu'nda yaptığı konuşmada "Şu an için özellikle dikkatli olmamız gereken şey, şahsi görüşüme göre, özellikle de sıkıntılı ülkelerde, düşük enflasyon ve azalan enflasyon beklentileri ile olumsuz bir döngünün yerleşmesi" ifadelerini kullanırken, "Enflasyonun çok uzun bir süre çok düşük seviyede seyretmesine boyun eğmiş değiliz" diye ekledi.

Draghi AMB için şu anda en önemli şeyin adım atmak için doğru zamanlama olduğunu ifade ederken, yetkililer 5 Haziran'daki toplantı için alınabilecek önlemlerle ilgili bir paket üzerinde çalıştıklarını belirtiyor. Bu paket daha güçlü bir seçenek olarak parasal genişleme ihtimalini öne sürerken, faiz oranı kesintisi, likidite sağlanması gibi tedbirleri de içeriyor.

AMB Başkanı olası tedbirlerle ilgili 8 Mayıs'taki politika toplantısı sonrasında söylediklerinin ötesinde bir ayrıntı vermezken, o tarihte yetkililerin bir sonraki toplantıda harekete geçmek için hazır olduğunu ve gerekli olduğu takdirde daha önce benzeri görülmemiş tedbirler alabileceklerini ifade etmişti.