Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

(20:08'de güncellendi)

Gelişen piyasalar hisseleri, imalat endeksinin Çin hisselerini yükseltmesi ve yatırımcıların Tayland ordusunun ülkenin ekonomik büyümesini canlandıracağı yönündeki söylentileriyle yükseldi. Ruble ve rand, para birimleri arasında en keskin düşüşü yaşadı.

Agriculture Bank of China Ltd.  Hong Kong'da Ocan ayından bu yana görülen en yüksek seviyeye tırmandı. Bangkok'ta SET Endeksi altıncı gününde de yükselişini sürdürürken, Türk hisseleri üç günde ilk kez değer kazandı. Katar hisseleri, ülkenin 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmasının riske girmesiyle düşüş kaydetti. Micex Endeksi üç ayın zirvesinden inişe geçerken, ruble üst üste yedinci gününde değer kaybetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 yükselerek New York saatiyle 9:11'de 1,033.81 puan oldu. HSBC Holdings Plc ve Markit Economics'in Çin satın alma yöneticileri endeksi, dört ayın zirvesine tırmanarak, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde istikrarın sağlandığı yönünde bir sinyal oldu. Tayland'da yönetime el koyan ordu bu hafta yatırımları artıracağı vaadinde bulundu, bugün ise en popüler üç turistik bölgede 22 Mayıs darbesi sonrası yürürlüğe konan sokağa çıkma yasağını gevşetti.

 Renaissance Capital Ltd. analistlerinden Omair Ansari, "Çin ekonomisinde yavaşlamaya dair derinleşen kaygılar rafa kaldırıldı" yorumunda bulundu.

Gelişen ülkeler endeksi bu sene yüzde 3.2 yükselirken, MSCI Dünya Endeksi'nde yıllık yükseliş yüzde 3.3 olarak gerçekleşti.

(20:08'de güncellendi)