Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

ABD'nin en büyük şirketlerinden bazıları, yeni yüksek pozisyonlarda ve yönetim kurullarında görevlendirilmek üzere siber güvenlik uzmanları arıyor. Bu da, Amerikan şirketlerinin siber korsanlık tehdidine karşı ne kadar endişeli olduklarını gösteriyor.

JPMorgan Chase & Co, PepsiCo Inc, Cardinal Health Inc, Deere & Co ve The United Services Automobile Association (USAA), siber savunmayı gerçekleştirecek "bilişim güvenliği yöneticileri" ve güvenlik elemanları  arayan Fortune 500 şirketleri arasında yer alıyor.

Şirketlerin bilişim daire başkanlarına raporlar sunması beklenen bu yöneticilere, CEO'lar ve yönetim kuruluna direkt erişim yetkisi verilip verilmeyeceği ise tartışma konusu.

Geçen yıl ABD'li perakende şirketi Target Corp.'un maruz kaldığı yüksek profilli bilgi sızdırma saldırılarının ardından, yeni yaratılan  "bilişim güvenliği yöneticisi" pozisyonunda çalışan kişilerin, hem teknolojiden anlayan hem de şirketin iş anlayışı ve risk yönetiminden haberdar olan insanlar olması planlanıyor.

Dell SecureWorks yöneticilerinden Barry Hensley, "Şirketler işe alacakları bilişim güvenliği yöneticilerinin, bilişim daire başkanlarıyla kaynak öncelikleri ve risk kararlarında eşit söz sahibi olmasını istiyor" yorumunda bulundu.

Şirketlerin ordu ya da savunma geçmişli güvenlik yöneticileri aramasıyla, bu konuda danışmanlık yapan kişilerin daha yüksek maaşlar talep etmeye başlaması bekleniyor.