Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:16'da güncellendi)

Avrupa hisseleri yatırımcıların Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) yarınki politika kararlarına yönelik işaretler görmek için Euro Bölgesi büyüme verilerini değerlendirmeleri ile sınırlı değişim gösterdi.

Volkswagen AG, Scania AB'nin satın almasına destek sağlaması için 2 milyar euro (2.7 milyar dolar)
imtiyazlı hisse senedi satışı yapması sonrasında yüzde 1.5 değer kaybederek araba üreticilerini aşağı çekti. Dufry AG, Nuance Group'u 1.73 milyar dolara satın almasıyla Ekim 2011'den bu yana görülen en büyük ralliyi kaydetti. Coloplast A/S ise, önümüzdeki 3 ila 5 yıldaki satın almaların hesaplanmadığı gelir büyümesi projeksiyonunda, yüzde 10'luk büyüme beklentisi yapmasıyla yüzde 3.2 değer kazandı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1'in de altında yükselerek 343.56 puandan kapandı. 2 Haziran'da altı yılın zirvesine ulaşan endekste değerlemeler 15.3 kata ulaşarak 2009'dan bu yana en yüksek seviyeye yaklaştı. Endeks, Mario Draghi'nin Haziran ayında gerektiği taktirde harekete geçilebileceği açıklamasından bu yana Mayıs ayında yüzde 1.9 yükseldi.

UniCredit Bank AG Münih stratejisti Christian Stocker “Avrupa piyasalarında yaz ayları başlarken bir konsolidasyon evresine giriyoruz. Hali hazırdaki yükseliş eğiliminde zirveye yaklaşıyoruz. AMB'nin, piyasaların yükselmesi için yatırımcıların beklediğinden daha fazla tedbir açıklaması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

(19:16'da güncellendi)