Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Apple'ın Çin'deki taşeronları, şimdiye dek üretilen en büyük iPhone'ların üretimine önümüzdeki ay başlayacak. Apple'ın daha büyük iPhone hamlesi, akıllı telefon piyasasındaki artan rekabet ardından geliyor.

İsmini vermek istemeyen kaynaklara göre Apple, 4.7 inçlik ve 5.5 inçlik ekranlara sahip olacak iki ayrı iPhone'u Eylül ayında piyasaya sürebilir. İphone'un en son modeli olan 5s'in ekranı 4 inçlikti.

Apple, akıllı telefon pazarındaki en önemli rakipleri Samsung ve HTC'nin yakın zamanda 5.7 inçlik ekrana sahip telefonları tanıtmasının ardından yeni ve daha büyük ekranlı iPhone'larını tanıtmaya hazırlanıyor. Tüketicinin son yıllarda daha büyük ekranlı akıllı telefonlara yöneldiği görülüyor. Örneğin Forrester Araştırma şirketine göre, Çin'de 2014'te satılan ve Google'ın Android işletim sistemini kullanan akıllı telefonların yüzde 40'ı 5 inçten büyük ekranlara sahipti.

Apple CEO'su Tim Cook'un üzerinde satışları artırma baskısı var. Cook'un bunu başarmak için en önemli silahı da hiç şüphesiz; Apple'ın gelirinin yarısında fazlasını teşkil eden iPhone. iPhone satışları geçen yıl Apple'a 91 milyar dolar gelir sağladı. Bu rakam; Oracle Corp., Yahoo! Inc., Facebook Inc. ve Twitter Inc.'in satışlarının toplamından daha fazla.