Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:05'te güncellendi)

Gelişen piyasa hisseleri, Hindistan ilaç üreticilerinin ralli yapmasının Asya teknoloji hisselerindeki düşüşü dengelemesiyle, haftalık kazancı genişletiyor. Bulgaristan hisseleri ise merkez bankası başkanının ulusal bankalara yapılabilecek bir saldırıyla ilgili uyarıda bulunmasıyla değer kaybına uğradı.

Ranbaxy Laboratories Ltd., Novartis Ag’nin kan basıncı ilacı Diovan’ı üretmek için ABD’den onay almasının ardından Bombay’da yüzde 5.2 yükseldi. Tata Consultacy Services, rekor seviyeye yükseldi. Samsung Electronics yüzde 1.1 değer kaybetti. Sofix Endeksi, CB First Investment Bank’ın yüzde 23 gerilemesiyle düşüşü 4. güne taşıdı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.1 artış ile Londra saatiyle 13:54’te 1,047.54 seviyesine ulaşarak haftalık kazancı yüzde 0.4’e yükseltti. Endeks, Eylül 2012’de sona eren 3 aylık süreden bu yana en büyük çeyrek yükselişe ilerliyor. Bloomberg’in derlediği verilere göre, varlık yöneticileri bu çeyrekte ABD’de listelenen gelişen piyasa yatırım fonlarına, 2012’den bu yana en yüksek miktar ile11 milyar dolar civarında yatırım yaptı

Londra’da bulunan Amiya Capital LLP gelişen piyasa stratejistlerinden Michael Wang, “Hindistan’daki yükselişleri bilgi işlem servisleri ve ilaç şirketleri yönlendiriyor. Bazı Asya teknoloji şirketlerinde kar satışları oldu” dedi.

Gelişen piyasalar teknoloji göstergesi, bu çeyrekte yüzde 9.8 artış ile MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi’ndeki 10 sanayi grubu arasında en yüksek oranda yükseldi. Sağlık hizmetleri şirketlerinin öncülüğünde, biri hariç tüm alt göstergeler bugün ilerleme kaydetti.

(19:05'te güncellendi)